Ce trebuie să știi despre întreruperea de sarcină

Vestea unei prime sau noi sarcini reprezintă un moment semnificativ, dar totodată delicat în viața unei femei. Deși multe persoane își doresc sarcina, există totuși situații în care aceasta nu este dorită. Fie că este vorba despre motive de sănătate precum posibile malformații ale fătului, starea de sănătate nefavorabilă a mamei sau motive strict personale cum ar fi lipsa resurselor financiare sau vârsta nepotrivită (minoră/vârstă înaintată) – întreruperea de sarcină este o decizie ce îi revine exclusiv persoanei însărcinate. În România, legea în ceea ce privește avortul prevede că întreruperea de sarcină poate fi realizată până în cea de-a 12-a săptămână a sarcinii.

După luarea deciziei de a întrerupe sarcina, cel mai important pas este alegerea unei clinici echipate corespunzător, cu personal specializat și care vă va informa despre fiecare etapă a procedurii. Lipsa de informații este motivul principal care generează disconfort și teamă în rândul femeilor în această situație sau chiar formează concepții greșite despre diferitele proceduri medicale de avort. Este important să rețineți că la Coronis Medical București, clinică de ginecologie unde se fac și întreruperi de sarcină, personalul nostru vă va trata cu grijă și atenție și vă va oferi susținere, indiferent de decizia luată. Veți fi informată corect despre opțiunile dumneavoastră, despre prețul întreruperii de sarcină și modalitățile de efectuare, dar și la ce să vă așteptați după intervenție.

Primul lucru de care veți beneficia atunci când apelați la Coronis Medical pentru întreruperea sarcinii este o consultație prin care un medic ginecolog va afla exact starea sarcinii dumneavoastră, dar și starea generală de sănătate, pentru a vă putea recomanda cea mai bună variantă. Un bun ginecolog vă va afla istoricul medical și poate solicita chiar investigații sau analize suplimentare în acest sens, așa că nu vă sfiiți să îi povestiți fiecare detaliu despre antecedentele dumneavoastră de sănătate.

Este important să rețineți că există riscul ca un avort medicamentos să nu fie complet şi să fie necesară și o procedură de avort chirugical. De aceea  trebuie să fiți pregătite pentru o eventuală intervenție de acest tip. Nu trebuie să vă fie teamă, căci medicii experimentanți și asistentele de la Coronis Medical vă vor sta alături la fiecare pas.

Întreruperea de sarcină chirurgicală se împarte în avort prin chiuretaj și avort prin aspirație.

Procedura de întrerupere de sarcină medicamentoasă se poate face până la 9 săptămâni de la prima zi a ultimei menstruații (sau până la săptămâna 7 de concepție). Aceasta implică administrarea unor medicamente în mod treptat care vor stimula contracţiile şi expulzia. Deși avortul medicamentos poate părea la prima vedere o variantă mai simplă, este important să știți că acesta are o rată mai mică de succes decât avortul chirurgical, iar în cazul în care întreruperea de sarcină prin medicamente este doar parțial reușită, se va recurge în final la o intervenție chirurgicală. În plus, procedura medicamentoasă nu este lipsită de riscuri sau discomfort. În urma acesteia vă puteți confrunta cu sângerări abundente, febră sau crampe. În această situație trebuie să vă prezentați de urgență la medic.

Indiferent de preferințele dumneavoastră, este important să consultați un medic ginecolog, singurul în măsură să vă recomande soluția potrivită pentru situația dumneavoastră concretă. De asemenea, după 1-2 săptămâni de la avort este necesar un control ginecologic.

Alegând clinica Coronis Medical aveți siguranța că veți primi tratament într-un mediu curat, îngrijit, dotat cu aparatură performantă și sub atenta supraveghere și grijă a unor medici dedicați și experimentanți.