Ecografie

La Coronis Medical puteți efectua o gamă largă de ecografii 2D: pentru abdomen superior și inferior, transvaginale, pentru uter și ovare, rinichi, vezică urinară, prostată și pentru trimestrul I, II și III al sarcinii.

Ecografia este o metodă neinvazivă, nedurereoasă și fără efecte adverse care redă vizual diferite structuri anatomice cu ajutorul ultrasunetelor. Coronis Medical oferă ecografii 2D pentru abdomen superior și inferior, ecografii transvaginale, ecografii pentru uter și ovare, ecografii de rinichi, vezică urinară, prostată, precum și pentru trimestrele I, II și III ale sarcinii.

Ecografie transvaginală

În viața oricărei femei, ecografia ar trebui făcută periodic atât preventiv, cât și în perioada sarcinii. Aceasta este una dintre cele mai importante investigații medicale ginecologice pentru a verifica starea de sănătate a aparatului reproducător al femeilor active sexual.

Efectuarea unei ecografii poate depista problemele organelor din zona în care este făcută, poate identifica cauzele durerilor pelviene, dar și a problemelor menstruale, monitorizează cancerul ovarian, poate identifica chisturi ovariene sau fibroame uterine, monitorizează ovulația (în special în cazurile de stimulare ovariană), poate diferenția tumorile benigne de cele maligne și evaluează dispozitivele intrauterine (sterilet) și endometrul. Așadar, fie că vă simțiți perfect sănătoasă sau suspectați probleme de sănătate, vizita și efectuarea unei ecografii este călduros recomandată – prevenirea afecțiunilor este întotdeauna preferată în defavoarea tratării.

În cazul unei ecografii transvaginale, medicul ginecolog este cel care va efectua ecografia cu ajutorul unei sonde ecografice care se introduce în canalul vaginal. Această metodă de investigare este una foarte eficientă, detaliile și imaginile oferite fiind clare în ceea ce privește uterul, ovarele, trompele uterine, endometrul și vezica urinara. Este important de menționat că ecografia este un procedeu simplu, cu o durată relativ scurtă de timp (10 – 20 de minute) și nu este invaziv sau dureros, nu necesită spitalizare și nu prezintă risc de radiații. Ecografia transvaginală nu necesită pregătiri speciale, însă medicul vă poate ruga să urinați în prealabil pentru o imagine mai clară a uterului și ovarelor. Vă rugăm să vă anunțați medicul dacă aveți alergie la latex deoarece sonda va fi îmbrăcată într-un astfel de material. De asemenea, este folositor să vă informați medicul cu privire la data ultimei menstruații, existența și numărul unor sarcini anterioare, posibilele simptome pe care le aveți, rezultatele analizelor de rutină și/sau a operațiilor chirurgicale suferite.

Programați-vă acum la Coronis Medical și beneficiați de o ecografie efectuată de un specialist și rezultate rapide!