Tot ce trebuie să știi despre primul trimestru de sarcină

În primul rând, lipsa menstruației nu este neapărat cel mai bun indicator al unei sarcini, aceasta putând fi detectată de la chiar două săptămâni din momentul concepției. Simptomele cum ar fi greața, amețeala, creșterea volumului sânilor sau întărirea acestora, pofte sau respingeri ale anumitor alimente fără un motiv aparent, scurgeri vaginale ușoare sau sângerări, pot fi buni indicatori ai unei sarcini, dar cea mai sigură modalitate de a afla cu certitudine este utilizarea unui test de sarcină, iar apoi efectuarea unei vizite la un medic ginecolog, indiferent de rezultatul testului.

 

Momentul când o femeie află că este însărcinată diferă în funcție de situație – anumite femei au așteptat de mult timp acest eveniment, altele sunt surprinse, iar unele femei chiar nu știu cum să reacționeze. După acest moment inițial, însă, există anumite aspecte esențiale pe care orice viitoare mămică trebuie să le cunoască.

 

Cea mai sigură metodă, unde medici cu experiență vă pot susține și îndruma către investigațiile necesare și vă pot da cele mai precise informații, este apelarea la secția de ginecologie de la Coronis Medical. Aici veți fi cel mai probabil îndrumată către o ecografie abdominală, care va reda cu acuratețe stadiul sarcinii dumneavoastră. Nu trebuie să vă faceți griji din punct de vedere financiar, prețul pentru o ecografie 2D la obstetrică-ginecologie Coronis Medical este unul accesibil, iar personalul va avea grijă să vă simțiți confortabil în timpul acestei proceduri neinvazive. Mai mult, dacă vă veți simți confortabil cu personalul Coronis Medical, puteți alege un medic ginecolog care să vă susțină și să vă îndrume în această perioadă.

 

Este foarte important ca pe parcursul sarcinii să aveți un doctor ginecolog care să vă răspundă la întrebări și să vă monitorizeze starea de sănătate, indiferent dacă în perioada de sarcină  trimestrul I totul pare să decurgă normal. Un medic ginecolog bun vă va informa și cu privire la aspecte precum dezvoltarea fătului pe parcursul sarcinii și diverse interdicții și simptome la care puteți să vă așteptați. În cea de-a doua lună de sarcină nu este neobișnuit să apară ușoare dureri de spate sau în zona abdomenului, asemănătoare crampelor menstruale, iar tot în aceeași perioadă sistemul osos și inima fătălui încep să ia formă. Este recomandat ca după manifestarea acestor simptome să efectuați o ecografie abdominală suplimentară celor de rutină pentru ca medicul dumneavoastră să se asigure că totul este în regulă. În luna a treia de sarcină, membrele fătului sunt dezvoltate, inclusiv unghiile și încep să se formeze dinții.

 

Deși sensibilitatea ridicată, diversele simptome neplăcute și restricția în ceea ce privește efortul foarte intens (cu toate că un stil de viață activ este foarte recomandat) pot forma o imagine negativă despre trimestrul I al sarcinii, această este o perioadă unică, iar dumneavoastră veți experimenta sentimente deosebite și veți conștientiza că universul dumneavoastră acum include o nouă viață pe care o veți aduce pe lume. Este extrem de important ca în această perioadă să aveți susținerea atât a familiei și a celor dragi, cât și a unui medic ginecolog profesionist și în care aveți încredere pentru ca totul să decurgă perfect. Noi vă așteptăm cu tot dragul la secția de obstetrică-ginecologie Coronis Medical pentru a vă susține.